Thursday, 15 October 2015

Argan Oil

Thursday, 15 October 2015
The only product im using now is MORA ESSENTIAL by MIRA FILZAH.

seperti yang anda semua maklum, minyak argan ini sudah lama digunakan bagi tujuan kecantikkan di Morocco. terima kasih pada Mira filzah dan Molkhan, iaitu Founder dan co-founder kerana telah memudahkan kita dapatkan 100% pure minyak argan. yang istimewanya tentang MORA ni dia organic dan selamat untuk semua jenis kulit dan banyak khasiatnya :D


cara penggunaan 
(jangan lupa baca bismillah and salawat hehe)
1. cuci muka dengan bersih
2. keringkan
3. titskan minyak argan dijari
4. ratakan ke seluruh wajah

overall comment: suka, dan untuk pengetahuan korang minyak argan ini sungguh wangi dan teksturnya juga sangat lightweight,  tak macam minyak masak tu. nama je minyak tapi just nice ;D and boleh digunakan sebagai toner, base makeup ataupun mosturizer.. bertujuan melembapkan kulit wajah dan menyihatkan kulit.

RM 60 untuk 15 ml huhu

mora cleanser belum cuba lagi.. hemm sedih sebab belum bisa memiliki..cewah huhu..
Mora Cleanser

Wednesday, 14 October 2015

isu kebanjiran warga asing

Wednesday, 14 October 2015
hai korang, tiba-tiba rasa nak share ilmu ni. ilmu hubungan antarabangsa yang diperolehi daripada Sir Bad. Nama beliau Badrul sebenornya.. okay macam ni.

korang mesti tak suka dengan kehadiran warga asing yang membanjiri negara kita kan? tapi kenapa kerajaan masih membenarkan mereka masuk? (yelah, kalau tak sekat tu maknanya membenarkan lah kan?) okay bismillah..

negara2 maju, seperti US, Japan, dan lain2.. mereka mencari tempat atau negara yang dapat menyediakan tenaga buruh yang murah sebagai pelaburan dan hasil yang lebih lumayan. Dahulu nya, Malaysia memang antara sebuah negara yang sesuai.. zaman Tun Mahathir dulu, banyak kilang2 yang masuk dan ramai juga rakyat negara kita mendapat peluang pekerjaan..

akan tetapi, berlaku peredaran masa dan peningkatan teknologi dan sebagainya. Rakyat2 malaysia juga meningkat dari segi education. mereka sudah berpendidikan dan "harga" mereka sudah meningkat. Oleh hal yang demikian, sudah tidak relevan lagi, kilang2 tersebut untuk stay di negara kita ini. sebab, harga buruh sudah meningkat,

Negara kita juga tak nak rugi, xnak kilang2 yang jadikan sumber pendapatan negara turut lari...jadi kita benarkan warga asing untuk berkeja disini untuk menggantikan buruh2 malaysia yang sudah "mahal" hihihihi...

untuk mendapatkan sesuatu, kita harus melepaskan sesuatu... jika salah fahaman saya ini, minta dibetulkan. terima kasih :D

Saturday, 10 October 2015

kecilkan pori di wajah

Saturday, 10 October 2015
okay korang, aku dah cuba tips2 yang aku dapat from Sheikh Google tentang kecilkan pori di kulit wajah secara semula jadi. yes alhamdulillah memang berkesan... tapi sayang, sementara je rupanya. kena selalu dan rajin buat..(tapi percayalah, omong kosong je) even dah kecik pun still kena buat. nak jadi cantik ni memang memenatkan. lama-lama kedut jugakkk! yang penting kena rajin cuci muka (aku pun malas hehehe)

okay, bukan lah nak cantik sangat macam barbie..jap, cantik ke barbie ? hahaha... sekadar sedap mata memandang, xlah nampak macam kawah bulan. uish sensetip
rindu muka zaman baby



banyak juga tips dia, tapi aku cuba tiga ni je sebab senang nak dapat jugak pon... hasilnya memang terus dapat kat situ jugak tau ! memang seronok la hehe

1. sapukan perahan lemon diwajah

2. Tuam dengan ais

3. Sapu madu buat macam scrub


nak cuba, cuba lah.. mmg berkesan dan sangat seronok. cuma betul juga yang pori tu memang takkan selamanya mengecil.

p/s: kalau amalkan lemon tu, susah sikit sebab xleh direct kena cahaya matahari. amboi banyak pulak pantang larang nya. hukhuk. okay sekian dulu

Thursday, 8 October 2015

throwback Johny's

Thursday, 8 October 2015
since we pursue our degree, we all from Asasi Merbok totally berpisah and pergi mencari haluan masing2.. harini 3 makhluk ALLAH ni datang SEREMBAN....rindunya masih sangat kuat dan thanks Hafiz Yatin that come from very far far away hahaha, dari terengganu, Azhari Ahmad from Shah Alam, dan Azreenadia from Perak turun ke seremban untuk berjumpa weols yang ramai2 di UiTM Seremban 3..

we gais appreciate your visit, made our day :)





thanks for coming orang2 jauh.. lots of love xoxo

Amira's Blog © All Rights Reserved. 2010-2016